BCAA Nedir ?

18-05-2020 20:45
BCAA Nedir ?
 
 
BCAA Nedir? Ne İşe Yarar?

BCAA olarak bilinen Branched Chained Amino Acid ( Çift Zincirli Amino Asit) destekleri, yağsız kas kütlesini ve performansını arttırmak isteyen sporcular tarafından sıklıkla kullanılır. BCAA’lar Valin, İzolösin ve Lösin’den oluşur. Bu üç aminoasit, vücudumuz tarafından üretilemeyen ve dışardan hazır alınması gereken aminoasitlerdendir. Bu tarz aminoasitlere esansiyel aminoasitler adı verilir. BCAA’da kasların inşasını sağlayan aminoasitlerin miktarları daha fazladır ve bunlar diğer aminoasitlerin aksine karaciğerde senteze uğramadan kaslar tarafından direk emilirler. Sonuç olarak BCAA’lar kaliteli, nitelikli ve en önemli aminoasitlerin bir araya gelmesi ile oluşur. Spor yapan yetişkin bireyler için günlük 10 gram BCAA yeterlidir.


BCAA Nasıl ve Ne Zaman Kullanılır?
 
Spordan önce 5gr, spordan sonra 5gr veya sadece spordan sonra 10gr şeklinde alabilirsiniz. Ayrıca BCAA’lar genelde hap formunda satılır fakat toz formları da mevcuttur. Toz olanları suyla karıştırıldığı için hapa göre daha hızlı kana karışır. BCAA, su sayesinde vücutta emildiği için BCAA kullanırken mutlaka gün içinde 2,5-3 litre su içmelisiniz.
BCAA olarak bilinen Branched Chained Amino Acid ( Dallı Zincirli Amino Asit) destekleri, yağsız kas kütlesini ve performansını arttırmak isteyen sporcular tarafından sıklıkla kullanılır. BCAA’lar Valin, İzolösin ve Lösin’den oluşur.

BCAA'nın Vücuttaki Etkileri

BCAA , enerji ve dayanıklılığın uzun süre devam etmesini sağlar. Yağ yakımına destek olur. Kaslardaki laktik asit üretiminizi yavaşlatarak yorgunluğu azaltır. Kasları onarır inşa eder. Egzersiz kapasitesini arttır. Vücudun yenilenmesine ve kasları toparlamaya ek katkı sağlar. BCAA’lar kapsül,toz ve hap olmak üzere üç şekilde satılırlar .

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.