Bulk Dönemi Nedir ?

18-05-2020 21:13
Bulk Dönemi Nedir ?
 
 
Bulk Dönemi Nedir ?

Hacim kazanma anlamına gelen bulking sporcuların vücutlarının hacmini hızlı bir şekilde arttırmak ve hızlı kilo almak için başta karbonhidrat ve proteinler olmak üzere her türlü besin grubunun tüketerek hızlı bir şekilde kilo almalarını sağlayan dönemidir. Bulk dönemi genellikle kış aylarında yapılır. Bunun nedeni bulk döneminde alınan kilolarının kışın giyilen kıyafetler altından belli olmaması ve yapılan vücut geliştirme yarışmalarının yaz aylarına denk gelmesidir. Bulk döneminin amacı günlük harcanandan daha fazla kalori ile kilo artışını dengeli bir şekilde sağlayarak kas kütlesini ve vücut hacmini hızlı bir şekilde arttırmaktadır.
 
Bulk Nasıl Yapılır ?

Bulk dönemi büyümeyi esas alan bir yöntemdir. Bu dönemde amaç vücudun irileşmesi ve kasların hacminin artmasıdır. Bunun için de sağlıklı beslenmek gerekir bu yüzden önünüze gelen her türlü besin yerine karbonhidrat ve protein bakımından zengin kalorisi yüksek besinler tüketmelisiniz. Fakat bu dönemde yağlanma kaçınılmaz olduğu için sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir.
 
Dirty Bulking Nedir ?

Kirli irileşme anlamına gelen bu bulk çeşidinde amaç vücudu maksimum hacim ve kas kütlesine ulaştırmaktır. Kas kütlesi arttırılmak istenirken yağ oranının artması da göz ardı edilir. İrileşmeyi esas alan bir yöntemdir.
 
Clean Bulking Nedir ?

Temiz irileşme anlamına gelen bu bulk çeşidinde yenilen besinlere biraz daha dikkat edilir. Bu yöntemdeki amaç vücudun yağ oranını en aza indirip kas kütlesini sağlıklı bir şekilde arttırmaktır.
 
 
Bulk Döneminde Uymanız Gereken Kurallar

1) Daha fazla beslenmelisiniz.

2) Kalorice zengin besinlere yönelin.

3) Doğru miktarda besin maddelerini alın.

4) Antrenman sonrası beslenmenize dikkat edin.

5) Protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenin.

6) Uyumadan önce beslenin.

7) Multi vitamin kullanın.

8) Sıvı alınımınıza dikkat edin.

9) Daha sık beslenmelisiniz.

10) Kalorilerinizi aşamalı

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.